دانشمندان می گویند دلیل اینکه برخی افراد پس از آلوده شدن به کووید، حس بویایی خود را از دست می دهند ممکن است به دلیل ژنتیک باشد.
از دست دادن بوی به دولت بریتانیا اضافه شد لیست رسمی علائم برای COVID-19 در ماه مه 2020
برخی از افرادی که پس از مثبت شدن آزمایش کرونا، حس بویایی خود را از دست داده اند، می گویند که هنوز شش ماه پس از ابتلا به این بیماری برنگشته اند.
علت دقیق این از دست دادن حسی مرتبط با ویروس کرونا مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باورند که این از دست دادن حسی ناشی از آسیب به سلول های عفونی در بخشی از بینی به نام اپیتلیوم بویایی - که در حفره بینی قرار دارد، ایجاد می شود.
این سلولها از نورونهای بویایی محافظت میکنند که به بویایی کمک میکنند.
بر اساس مطالعه ای که در مجله Nature Genetics منتشر شده است، یک مکان ژنتیکی، به معنای مکان خاص یک ژن در کروموزوم نزدیک دو ژن بویایی، با از دست دادن بویایی و چشایی ناشی از کووید مرتبط است.
در این مطالعه آمده است که این عامل خطر ژنتیکی احتمال از دست دادن بو یا چشایی در فرد مبتلا به کووید را تا 11 درصد افزایش می دهد.
قطره بینی ویتامین A برای کمک به بازیابی از بین رفتن بو مورد آزمایش قرار می گیرد
محققان شرکت ژنومیک و بیوتکنولوژی 23andMe این مطالعه را به عنوان بخشی از یک پروژه بزرگتر کووید با 69841 شرکت کننده در ایالات متحده یا بریتانیا انجام دادند.
این نظرسنجی نشان نمی دهد که چند نفر در هر طرف هستند.
68 درصد از شرکت کنندگان از دست دادن بویایی یا چشایی را به عنوان یک علامت گزارش کردند.
پس از مقایسه تفاوتهای ژنتیکی بین افرادی که حس بویایی خود را از دست دادهاند و کسانی که گزارش دادند از این علامت رنج نمیبرند، تیم تحقیقاتی ناحیهای از ژنوم مرتبط با این تقسیمبندی را پیدا کردند که نزدیک به دو ژن UGT2A1 و UGT2A2 است.
هر دو ژن در بافت های بینی که در ایجاد بو نقش دارند بیان می شوند و در متابولیسم بوها نقش دارند.
"این یک نمونه واقعاً زیبا از علم بود، که در آن، با شروع تعداد زیادی از شرکت کنندگان فعال در مطالعه که این آزمایش 23andMe را انجام دادند، ما توانستیم خیلی سریع بینش های بیولوژیکی در مورد این بیماری به دست آوریم، که در غیر این صورت بسیار بسیار بسیار بود. آدام اتون، معاون ژنتیک انسانی در 23andMe و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: انجام این کار دشوار است.
چگونگی دخالت UGT2A1 و UGT2A2 در این فرآیند مشخص نیست، اگرچه آقای اتون و همکارانش پیشنهاد میکنند که ژنها «ممکن است در فیزیولوژی سلولهای آلوده نقش داشته باشند» و آسیبهای ناشی از آن که منجر به از بین رفتن بو میشود.
گرایش هایی نیز در میان شرکت کنندگانی که از دست دادن بویایی و چشایی را گزارش کرده اند ظاهر شده است.
به عنوان مثال، زنان 11 درصد بیشتر از مردان این مشکل را تجربه می کنند. این در حالی است که بزرگسالان بین 26 تا 35 سال 73 درصد از این گروه را تشکیل می دهند.
تیم تحقیقاتی همچنین دریافت که افراد «آسیایی شرقی یا آفریقایی-آمریکایی تبار به میزان قابل توجهی کمتر احتمال دارد که از دست دادن بویایی یا چشایی خود را گزارش کنند».
از دست دادن بویایی و چشایی به عنوان علائم ویروس کرونا در طول همه گیری جهانی شناخته شده است.
تحقیقات اولیه نشان داده است که از دست دادن بویایی و چشایی در نوع Omicron کمتر رایج است، اما خیلی بعید نیست.
در یک مطالعه روی 81 مورد Omicron در نروژ، 12 درصد کاهش بو و 23 مورد کاهش طعم را گزارش کردند.
[ad_2]
مقالات مشابه
- لندن: یک نوجوان پس از حمله دو یهودی به فروشگاه آنها متهم شد اخبار انگلستان
- کووید-19: کارشناس هشدار می دهد که نوع Omicron ممکن است "سبک تر" باشد، اما میزان عفونت می تواند "ویرانگر" باشد | اخبار انگلستان
- Kodagu چرخ دنده تا برای مقابله احتمالی باران حوادث
- کوین مایر برای هر اتفاقی که برای TikTok
- اطلاعات دقیق در مورد شماره شبا بانک آینده
- چه چیزی باعث گردباد می شود و آیا با تغییرات آب و هوایی بدتر می شود؟ | اخبار آمریکا
- را خیلی خوشحال Co. بررسی گزارش توسط افسر IAS عمومی: MP سابق
- اصفهان معرفی موسسه حرف آخر
- Sushant Singh wanted to take up organic farming in South Kodagu
- شیرین ترین هدیه: برادران بیش از 30 سال یک جعبه غذا را به یکدیگر هدیه می دهند | اخبار آمریکا